loading
Cel mai bun antivirus

Care este cel mai bun antivirus disponibil în prezent pe piață? evaluați în mod obiectiv eficacitatea unui antivirus în locul altuia? Sunt mulți prieteni care-mi pun întrebări de genul ăsta. Dar întrebările de acest fel, atât de clare și precise, sunt dificil de a da un răspuns clar.

Așa am subliniat de mai multe ori în cursul posturilor mele, există mai multe antiviruses valabile - multe chiar și în domeniul liber - și spunând care unul este cel mai bun în sensul absolut nu este deloc simplu. Probabil cel mai înțelept lucru pe care îl putem face este "cerne" testele comparative efectuate de companii independente de securitate și orienta alegerile noastre bazate pe rezultatele lor.

Aceste teste concurează cu "motoarele" celor mai importante antiviruses din lume prin analizarea diferitelor aspecte ale acestora. În primul rând, eficacitatea protecției în timp real este verificată, adică numărul de amenințări pe care diversele software-uri reușesc să le blocheze atunci când sunt active în sistem este evaluat. Apoi, fals pozitive sunt numărate, care este, rapoarte de presupuse amenințări care apoi se dovedesc a fi nefondate, și în cele din urmă impactul pe care antiviruses diferite au asupra performanței PC-ului este verificat. Cel mai bun antivirus – dacă dorim să simplificăm discursul cât mai mult posibil – este cel care reușește să garanteze o rată ridicată de protecție a sistemului fără a cântări prea mult performanța acestuia și fără a arunca prea multe "alarme false".

Miglior antivirus

AV Comparatives este o companie independentă specializată în compararea software-ului antivirus. Pe site-ul său puteți găsi numeroase teste, efectuate lunar, semestrial sau anual (în funcție de caz), datorită cărora puteți obține o idee destul de clară despre antiviruses care oferă cel mai bun raport între eficacitate și performanță.

Testele sunt toate în limba engleză, dar, nu intrați în panică, datorită numeroaselor grafice din interiorul lor pot fi înțelese destul de ușor de către toată lumea. Acestea sunt împărțite în mai multe categorii, inclusiv: Protecția în lumea reală, care se referă la eficacitatea protecției în timp real a sistemului; Performanță care evaluează impactul antivirusilor asupra performanței PC-ului; Euristic / Comportament care verifică gradul de eficacitate a antiviruses în recunoașterea amenințărilor care nu sunt încă incluse în bazele de date antimalware (prin analiza proceselor care rulează pe PC și comportamentul lor) și fals de alarmă Teste care evaluează în schimb numărul de fals pozitive returnate de antiviruses fiind testate.

Pentru a vedea rezultatele fiecărui test, selectați una dintre categoriile disponibile din meniul Comparative din stânga sus, iar în pagina care se deschide, faceți clic pe elementul în limba engleză de lângă cea mai recentă pictogramă de fișier PDF (data lansării este în titlul testului).

Dacă doriți, puteți asculta, de asemenea, la alte "clopote" în afară de AV Comparatives. Aruncati o privire la meu post antivirus ranking în cazul în care am raportat la tine alte site-uri care efectuează teste comparative pe antiviruses.

Bitdefender

La momentul scrierii, o medie a rezultatelor diferitelor teste comparative arată că cel mai bun antivirus disponibil în piață este Bitdefender,care reușește să garanteze un grad excelent de protecție a sistemului în timp real, nu oferă multe rezultate fals pozitive și are un impact slab asupra performanței computerului. Ce-ar fi să aflăm împreună funcționează?

Gratuit

Come velocizzare Windows 10

Bitdefender este disponibil în diferite versiuni: o bază gratuită, completă cu control al sistemului în timp real și trei contra cost, cu mai multe caracteristici suplimentare.

Pentru a descărca de pe computer Bitdefender Free Edition,care este versiunea gratuită a antivirusului, conectați-vă la site-ul web al programului și mai întâi faceți clic pe butonul descărcați-l gratuit și apoi pe Nu, vă mulțumescȚ Vreau să descarc Bitdefender Antivirus gratuit).

Când descărcarea este completă deschisă, făcând dublu clic pe ea, fișierul nou descărcat (Antivirus_Free_Edition.exe) și, în fereastra care se deschide, faceți clic pe butonul Da. Prin urmare, așteptați ca toate fișierele necesare pentru instalarea programului să fie descărcate de pe Internet și setațiitaliana din meniul vertical pentru selectarea limbii în dreapta sus.

În fereastra care se deschide, apoi selectați limba italiană din meniul vertical din partea dreaptă sus, după care plasați marcajul de selectare lângă I accept termenii acorduluide licență, eliminați-l din opțiunea Trimitere rapoarte de utilizare anonime (pentru a împiedica Bitdefender să primească statistici de utilizare de pe computer), apoi faceți clic pe Profesioniști, apoi faceți clic pe Start și terminare pentru a termina configurarea.

Odată instalat cu succes, înregistrați-vă copia bitdefender acum prin crearea unui cont gratuit pe serviciul MyBitdefender. Dacă nu faceți acest lucru, antivirusul nu va mai lucra după 30 de zile. Pentru a vă abona gratuit la rețeaua MyBitdefender și a activa copia programului, faceți clic pe pictograma Bitdefender aflată în zona de notificare (lângă ceasul Windows), apăsați butonul Conectare din panoul care se deschide și alegeți opțiunea de a crea un cont nou din ecranul următor.

După ce ați terminat, accesați inboxul de e-mail, deschideți mesajul pe care l-ați primit de la Bitdefender și faceți clic pe butonul Confirmare e-mail pentru a vă verifica contul MyBitdefender și a-l face 100% activ.

La sfârșitul operației, vă recomand să începeți o scanare completă a sistemului. Pentru aceasta, faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma Bitdefender din zona de notificare Windows și selectați elementul Scanare completă din meniul care se deschide.

Securitate internet

Miglior antivirus

Dacă Bitdefender Free Edition poate fi definit ca fiind cel mai bun antivirus gratuit disponibil în prezent în piață, același rating poate fi acordat pentru versiunea sa plătită: Bitdefender Internet Security, care include, de asemenea, un firewall, un filtru anti-spam, funcția de control parental și optimizarea automată a consumului atunci când trebuie să rulați jocuri pe PC. Acesta costă 39,95 euro pentru 1 an, dar este disponibil într-un proces gratuit de 30 de zile.

Bitdefender Internet Security este versiunea de mijloc a versiunilor plătite ale Bitdefender: este disponibil și mai ieftin, numit Bitdefender Antivirus Plus, care nu include firewall și control parental și o versiune mai completă, numită Bitdefender Total Security, care include, de asemenea,funcții antifurt și de criptare a fișierelor.

Pentru a descărca versiunea de încercare Bitdefender Internet Security pe PC, conectați-vă la această pagină web și faceți clic pe elementul gratuit Încercați-l timp de 30 de zile din dreapta. Apoi tastați adresa de e-mail în caseta care apare și faceți clic pe butonul Încercați gratuit.

Când descărcarea este complet deschisă, făcând dublu clic pe ea, fișierul nou descărcat (bitdefender_isecurity.exe) și faceți clic pe butonul Da pentru a începe descărcarea unor fișiere necesare pentru instalarea software-ului. Va dura câteva secunde. În fereastra care se deschide, eliminați marcajul din intrarea Trimitere rapoarte de utilizare anonime și faceți clic mai întâi pe Instalare, apoi faceți clic pe Start pentru a termina configurarea Bitdefender Internet Security. În timpul instalării, mai multe fișiere vor fi descărcate din rețea și se va efectua o scurtă scanare a celor mai importante zone ale sistemului.

Acum trebuie să alegeți dacă să înregistrați programul introducând numărul de serie (în cazul în care ați achiziționat deja o licență) sau începând perioada de încercare gratuită, bifând lângă intrarea programului și făcând clic pe butonul Următorul de două ori la rând. În cele din urmă, continuați să creați un cont MyBitdefender gratuit făcând clic pe crearea unei noi intrări de cont sau făcând clic pe butoanele Facebook, Google și Microsoft (pentru a vă înregistra utilizând datele de cont existente).

Pentru a începe o nouă scanare completă a sistemului cu Bitdefender Internet Security, accesați ecranul principal al software-ului și faceți clic mai întâi pe pictograma Securitate, apoi pe intrarea Scanare sistem.

Pentru Mac

Bitdefender este disponibil nu numai pentru Windows, ci și pentru Mac, unde este distribuit în două versiuni: una gratuită, numită Bitdefender Virus Scanner,care vă permite să scanați computerul numai la cerere, și una plătită, numită Bitdefender Virus Scanner Plus, care include controlul sistemului în timp real și actualizări automate ale definițiilor antivirus.

Ambele versiuni ale software-ului reușesc să blocheze atât virușii pentru Windows, cât și programele malware proiectate pentru Mac OS X. Pentru a alege cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Eu, din moment ce pe Mac amenințarea de viruși este real, dar nu încă la fel de presant ca cel prezent pe Windows, mi-ar începe prin a încerca versiunea gratuită a programului.

Pentru a descărca, conectați-vă la pagina web pe care am legat la tine chiar acum și mai întâi faceți clic pe butonul Vizualizare din Mac App Store (pentru a deschide Mac App Store) și apoi pe Obțineți / Instalați aplicația. Este posibil să ți se solicite să tastezi parola ID-ului Tău Apple pentru a finaliza descărcarea.

După descărcarea și instalarea software-ului finalizat, porniți Bitdefender Virus Scanner și faceți clic pe butonul de scanare a sistemului Deep pentru a efectua o scanare completă a computerului sau pe butonul Scanare locații critice pentru a verifica numai cele mai importante zone ale sistemului. Dacă doriți să scanați un anumit folder sau unitate, faceți clic pe butonul Scanare din locația particularizată și selectați locația de revizuit.

Pentru mai multe informații, puteți consulta tutorialul meu dedicat antiviruses Mac.

Pentru Android

Bitdefender este disponibil și pentru tablete și smartphone-uri echipate cu sistemul de operare Android. Versiunea sa de bază, gratuit,vă permite doar pentru a verifica pentru malware în sistemul dumneavoastră. Versiunea plătită (care costă 99 de cenți/lună sau 9,95 euro/an după 14 zile de încercare gratuită) include, de asemenea, caracteristici pentru a proteja navigarea online, blocarea apelurilor și a dispozitivelor de control de la distanță.

Pentru mai multe informații despre funcționează, citiți articolul meu dedicat antiviruses pentru Android.

Alternativa un Bitdefender

Teste comparative pe antiviruses arată că există, de asemenea, alte produse de acest tip, care pot efectua sarcina lor foarte bine. Deci, dacă Bitdefender nu a fost în măsură să atragă atenția dumneavoastră sunteți încă în căutarea pentru cel mai bun antivirus vă sugerez să încercați să utilizați Avast, AVG și Avira care nu au absolut nimic de invidiat pentru concurență.

Avast

Antivirus gratuiti

Avast este unul dintre cele mai cuprinzătoare și fiabile antiviruses disponibile în prezent. Acesta este disponibil atât în versiunea gratuită și plătită,este capabil de a proteja sistemul la 360 de grade, verifica în mod constant toate activitățile care sunt efectuate pe computer (atât online, cât și offline) și vă permite să optimizați performanța sistemului prin eliminarea software-ului învechit și alte probleme care pot încetini computerul. Personal, vă sugerez să începeți prin a încerca versiunea la nici un cost în primul rând și apoi în cele din urmă trece la versiunea mai completă plătit.

Pentru a descărca Avast gratuit la computer, conectați-vă la site-ul programului folosind link-ul am furnizat în liniile anterioare și faceți clic pe butonul de descărcare gratuită de două ori la rând. După aceea, deschideți fișierul avast_free_antivirus_setup_online_htmlit.exe pe care tocmai l-ați descărcat pe computer, faceți clic pe Da,eliminați marcajul din intrările chrome și/sau Din Bara de instrumente Google (pentru a preveni instalarea software-ului promoțional inutil) și finalizați configurarea făcând clic pe butonul Instalare și așteptând finalizarea cu succes a instalării software-ului.

Când instalarea s-a terminat, porniți Avast și faceți clic mai întâi pe Continuare, apoi faceți clic pe Continuare. De asemenea, respinge instalarea de software suplimentar produs de Avast (de exemplu, Avast pentru Android). În acest moment sistemul este deja 100% protejat de antivirus, dar pentru a profita la maximum de Avast aveți nevoie pentru a activa copia programului de a face o înregistrare gratuită.

Apoi faceți clic pe butonul Înregistrare din partea de sus, alegeți protecția standard făcând clic pe butonul corespunzător situat în partea stângă jos și completați formularul care vă este propus pentru a împiedica software-ul să expire după 30 de zile. Amintiți-vă să vizitați link-ul de confirmare care vă va fi livrat automat prin e-mail pentru a valida înregistrarea produsului.

Odată ce copia de Avast este activată, scanați complet sistemul utilizând caracteristica antivirus corespunzătoare. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, selectați pictograma Scanare din partea de sus și alegeți opțiunea Căutare viruși din meniul care se deschide pentru a efectua o scanare antivirus completă sau alegeți opțiunea Scanare inteligentă pentru a căuta viruși, software învechit, amenințări de rețea și probleme de performanță pe PC.

Medie

Antivirus gratuiti

AVG este un alt antivius bine-cunoscut, de asemenea, disponibile în ambele variante gratuite și plătite. Ea nu are nimic de reproșat în comparație cu concurenții, cu excepția faptului că, probabil, tinde să arate un pic prea multe notificări pe tot parcursul zilei. Încercați să descărcați versiunea fără costuri a antivirus în primul rând, și dacă vă aflați bine, de asemenea, continua să cumpere plătit și mai completă unul.

Pentru a descărca AVG AntiVirus gratuit pe computer, conectați-vă la site-ul său oficial de produs prin intermediul link-ul tocmai am indicat pentru tine și faceți clic pe butonul de descărcare gratuită. După care începe pachetul de instalare software(AVG_Protection_Free_xx.exe), faceți clic pe Da și așteptați câteva secunde pentru toate fișierele necesare pentru funcționarea antivirus pentru a fi descărcate de pe Internet.

În fereastra care se deschide, faceți clic pe intrarea Instalare particularizată din dreapta jos, plasați marcajul de selectare lângă intrarea Protecție de bază și finalizați configurarea făcând clic mai întâi continuați și apoi instalați acum și ignorați (astfel încât să ocoliți înregistrarea opțională în rețeaua AVG). Când deschideți fereastra principală AVG (AVG Zen) verificați procentul care se află sub titlul Protecție:dacă nu ajunge la 100% nu puteți începe să utilizați antivirus și, ca urmare, sistemul nu este protejat de viruși și malware).

După ce ați terminat instalarea componentei antivirus AVG, așteptați ca actualizarea definițiilor să se finalizeze și porniți o scanare completă a sistemului făcând clic mai întâi pe butonul Protecție gratuită și apoi executând Scanare. Dacă doriți un control mai granular asupra elementelor pe care doriți să le controlați, faceți clic pepictograma angrenaj de lângă butonul Scanare și alegeți una dintre opțiunile disponibile pe ecranul care se deschide.

Avira

Miglior antivirus

Într-un articol dedicat cel mai bun antivirus nu puteți pierde cu siguranță Avira, disponibil atât gratuit și pentru o taxă. Acest antivirus reușește întotdeauna să "loc" în sine excelent în clasamentul comparativ și oferă un grad ridicat de protecție a PC-ului. Singurul său defect este că, în versiunea fără costuri nu include formularul de control de e-mail. Din nou, vă sugerez să încercați versiunea gratuită a programului în primul rând și apoi, dacă este necesar, trece la cel plătit.

Pentru a descărca Avira gratuit la computer, conectați-vă la site-ul programului prin intermediul link-ul am furnizat mai devreme și faceți clic pe butonul de descărcare gratuită situat în centrul ecranului. Apoi așteptați câteva momente pentru ca descărcarea să înceapă și să se finalizeze, după care deschideți fișierul avira_it_av_xx__ws.exe pe care tocmai l-ați descărcat pe PC și mai întâi faceți clic pe Acceptare și instalare, apoi pe Da.

În câteva secunde veți vedea pictograma de o umbrelă de lângă ceas Windows, dar, feriți-vă, nu este pictograma de Avira Antivirus: este doar lansator sale, un program care, la rândul său, are grijă de descărcarea Avira de pe Internet și instalarea acestuia pe PC-ul (toate într-un mod complet automat). Dacă vi se cere să instalați software suplimentar de acasă avira, ar fi VPN Phantom VPN,faceți clic pe Ignorare.

Când descărcarea antivirus este finalizată, accesați ecranul de pornire făcând mai întâi clic pe pictograma umbrelă de lângă ceasul Windows, apoi pe intrarea Antivirus gratuit din panoul care se deschide. Acum, selectați intrarea scanerului de sistem din bara laterală stângă, faceți clic pe opțiunea Scanare completă și Pijama de pe butonul semnalizare Windows (stânga sus) pentru a începe o scanare completă a sistemului.

Alte antiviruses

Antivirus gratuiti

  • Panda (gratuit și plătit):are o rată de eficacitate excelentă, dar dă drumul de un pic prea multe fals pozitive. Este un produs disponibil nu numai pentru Windows, ci și pentru Mac și smartphone-uri și tablete.
  • Kaspersky (contra cost):garantează niveluri de eficacitate și performanță practic identice cu cele ale Bitdefender și, pe lângă faptul că este disponibil pentru PC, acesta poate fi utilizat și pe Mac și pe dispozitivul mobil.
  • F-Secure (contra cost):Are performanțe la nivel înalt și este capabil să vă protejeze PC-ul într-un mod complet, aproape similar cu ceea ce face Kaspersky. Din nou, este un produs disponibil nu numai pentru Windows, ci și pentru OS X, precum și pentru smartphone-uri și tablete.